Puzzelmuseum Joure


Puzzelmuseum Joure is een museum boordevol

logische puzzels, breinbrekers en raadsels. Het is

erg geschikt voor familiefeesten en groepsbezoeken.

Nederlands     English    Deutsch

home   |   nieuws   |   route   |   contact

Adres Puzzelmuseum


De Brekken 6-13

8502 TN  Joure

T         0513 416 417

M        06 48 63 11 84

E         info@puzzelmuseum.nl


> route naar het Puzzelmuseumoverige pagina’s


home

route

contact

Gerealiseerd door: www.remcoreijenga.nl

900

“Eureka!”, een tentoonstelling van houtje touwtje puzzels


Puzzelmuseum Joure opent vrijdag 15 september 2017 de tentoonstelling ‘Eureka!’, een expositie van houtje touwtje puzzels. Deze tijdelijke tentoonstelling beperkt zich tot de Eureka puzzels. Deze puzzels zien er erg mooi uit en zijn uitermate geschikt om in een huiskamer neer te zetten. Familie en vrienden kunnen dan onmiddellijk beginnen met puzzelen.


Eureka puzzels worden sinds 1989 in België gemaakt. Jo Wils, de eigenaar van de firma, maakte aanvankelijk samen met zijn vrouw de eerste Eureka puzzel: model A (400 stuks). Het bedrijf groeide en er werden steeds meer puzzels gemaakt. Ze kregen allemaal een letter van het alfabet. Inmiddels hebben de puzzels ook andere namen, want na de ‘Z’ kwamen er steeds nieuwe modellen bij. Het zijn bijna allemaal houten puzzels met touwen en ringen. Sommige puzzels zijn eenvoudig op te lossen, maar de meeste puzzels zijn moeilijk tot zeer moeilijk. Dat zijn de echte breinbrekers! Als je zo’n moeilijke puzzel weet op te lossen, dan mag je ‘eureka!’ (ik heb het!) roepen. Op de verpakking van elke puzzel wordt aangegeven hoe moeilijk de puzzel is.


In het puzzelmuseum zijn de Eureka puzzels niet alleen te zien, je kunt er ook mee puzzelen en proberen om ze op te lossen.


Alvast veel puzzelplezier.